Wij weten wie u moet benaderen, wanneer, via welk kanaal en met welke propositie

Olaf van der Heijde

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem contact met mij op.

Sizo beschikt over een enorme database met gestructureerde en ongestructureerde data (big data). Deze wordt ingezet voor verschillende marketing intelligence doeleinden zoals onze segmentatie oplossingen en voorspelmodellen. Hierbij maakt Sizo gebruik van de business intelligence software van SAS.

sas-logo-transparent_662x153Om het maximale uit uw marketingbudget te halen en uw tijd zo efficiënt mogelijk te gebruiken is het zaak om uw aandacht zo goed mogelijk over uw klanten en prospects te verdelen. Daarnaast wilt u zo gericht mogelijk met uw klanten en prospects communiceren. Sizo helpt u hierbij door het optimaal segmenteren van uw markt. De segmentatie van Sizo gaat verder dan het segmenteren op branche en aantal medewerkers. Wij kijken naar het gedrag en de interesses van uw klant.

Voorspellende analyses

Niet elke klant of prospect is even kansrijk of even winstgevend. Het is daarom belangrijk te weten waar de beste kansen liggen. Welke prospects  hebben de meeste potentie? Met onze marketing intelligence oplossingen zijn we in staat om uw meest kansrijke prospects aan te wijzen. Liever uw huidige klanten ontwikkelen? Wij maken uw cross- en upsell mogelijkheden inzichtelijk en laten zien bij welke klanten de kans op churn(weglopen) het grootst is.

 

Het klant look-a-like model: geeft aan welke prospects het meest lijken op uw bestaande klanten. De lookalikes zijn de voor u meest interessante prospects.

 

Het potentieel klantwaardemodel: geeft op basis van de huidige waarde van klanten een schatting van de aanwezige potentie bij zowel klanten als prospects. Zo kunt u de klanten benaderen die het meest in waarde kunnen stijgen en de prospects die veel potentieel hebben.

 

Het churn model: bekijkt welke kenmerken significant bijdragen aan de kans op churn (weglopen). Zo weet u op welke klanten u zich het beste kunt richten met uw klantbehoudprogramma’s.

 

Het respons model: analyseert de resultaten van direct marketing campagnes en geeft aan welke klanten de grootse kans hebben om positief te reageren op een volgende campagne.

 

Segmentatie oplossingen

Op basis van welke kenmerken heeft u uw markt gesegmenteerd?  Veel B2B gerichte bedrijven segmenteren hun markt op basis van basis bedrijfskenmerken als branche, aantal medewerkers of omzet. Dit werkt goed voor marktafbakening of de indeling van salesteams, maar is onvoldoende geschikt voor effectieve marketingbewerking.

 

Om de juiste persoon, op het juiste moment, met het juiste product,  de juiste boodschap en de juiste tone of voice te benaderen is meer diepgaande segmentatie nodig.

 

De Sizo Bedrijfsgedragtypes clusteren groepen bedrijven op basis van gedrag. Alle bedrijven binnen een segment hebben meerdere gezamenlijke kenmerken die iets zeggen over het gedrag, productbehoefte en gebruikshoeveelheid van de groep.

 

Specifiek voor Telecom en ICT branche heeft Sizo een unieke marktsegmentatie ontwikkeld. Deze segmentatie vertelt u exact welke Telecom/IT behoefte een organisatie heeft.

 

Naast deze standaard types kan Sizo ook specifiek voor uw organisatie bedrijfsgedragstypes op maat ontwikkelen. Dit zijn de Sizo Maatwerk segmenten.

Wat levert het u op?

  • Unieke segmentatiemogelijkheden waardoor u heel gericht de markt kan bewerken.
  • U weet welke klanten en prospects u wanneer en op welke wijze het beste kunt benaderen.
  • Inzicht in welke prospects het meest kansrijk en winstgevend is.
  • Door gerichtere marktbewerking, kostenbesparing en conversieverbetering in uw marktbewerkingsproces.
  • D.E. heeft unieke segmentatie gedefinieerd en toegepast
  • De conversie op marketing- en salesinspanningen is hierdoor aantboonbaar gestegen
  • Facilicom weet bij welke prospects de kans op succes het groots is
  • De salesafdeling van facilicom wordt nu gevoed met leads die commerciele activiteit rechtvaardigen op basis van hun potentiele waarde