"Sizo is geen gewone data ‘leverancier’, maar een partner die met je meedenkt"

Al bijna honderd (!) jaar houdt Veenman zich dagelijks bezig met informatievraagstukken binnen organisaties. Hoe houd je grip op je data? Hoe zorg je ervoor dat mensen en organisaties altijd, overal gemakkelijk en veilig gebruik kunnen maken van informatie? We spraken met Hans Benard over hoe Sizo dagelijks ondersteuning biedt met haar tools en kennis.

Hans maakt deel uit van het marketingteam van Veenman BV. Daar is hij onder andere verantwoordelijk voor de CRM applicatie. ‘Data’ is daarbij onderdeel van zijn dagelijkse bezigheden. Hans vertelt: “Een aantal jaar geleden ontstond de behoefte om intelligentie aan onze data toe te voegen. Wat kunnen we nog meer met onze gegevens? Waar vinden we in de markt een partij die onze gegevens en data kan onderhouden?” Veenman ging op zoek en kwam uit bij Sizo.

Samen tot een beter resultaat
Hans ziet Sizo niet alleen als ‘leverancier’, maar echt als partner. Door gebruik te maken van de kennis van beide partijen én deze te combineren, ontstaan er waardevolle inzichten. Hans: “We zijn zelf niet volledig in staat die data-analyses op dat niveau te doen. Doordat we gebruik maken van de kennis van Sizo en onze eigen data combineren met die uit de database van Sizo, krijgen we beter inzicht in welke organisaties en doelgroepen nog meer interessant kunnen zijn voor ons.”

Naast het onderhouden van de prospectdatabase, maakt Veenman onder andere gebruik van ‘Marktview’: een tool die hem en zijn afdeling dagelijks hulp en inzicht biedt. “Marktview is een omgeving waarbij je je eigen database kunt terugzien in de volledige database van Nederland met zo’n drie miljoen bedrijven. De volledige database is voor ons toegankelijk en onze eigen klanten en prospects zijn daarbinnen herkenbaar. Binnen die Marktview-omgeving, kun je door analyse doelgroepen bepalen en deze inzichtelijk maken in je CRM applicatie. Daar gaat onze salesafdeling vervolgens mee aan de slag. De specifieke resultaten die sales boekt bij deze organisaties worden weer terug gerapporteerd naar Sizo, zodat deze gegevens weer geanalyseerd kunnen worden. Wat zijn de behaalde resultaten? Welke doelgroepen scoren goed of juist minder goed? Hoe verhoudt zich dat tot ons klantenbestand en welke interessante organisaties zijn er dan nog meer te vinden? Op basis van deze analyse kunnen we nieuwe doelgroepen bepalen met een grotere kans op succes.”

Scherp blijven in een snel veranderende omgeving
Dat de markt anno 2018 razendsnel verandert, moge duidelijk zijn. “Dat zorgt er soms ook voor dat je plannen die je hebt gemaakt moet bijstellen of anders moet inrichten. Daar betrekken we Sizo bij. Zo zijn we nu in aanloop naar 2019 met ons marketing- en salesteam aan het kijken naar onze plannen voor het komende jaar. We nemen Sizo mee in die plannen. We brainstormen met elkaar over de meest efficiënte manier van werken en hoe we het marktbewerkingsproces het beste kunnen inrichten. Waarbij we natuurlijk altijd zoeken naar de manier die voor Veenman de meeste business oplevert.”

Inmiddels werkt Hans alweer een heel aantal jaar tevreden samen met Sizo. Hij vindt het prettig dat ze bij Sizo weten waar Veenman zich mee bezig houdt én dat ze over specifieke kennis beschikken als het gaat om data-analyse en marktbewerking. “Het is mooi als je zoveel kennis en diversiteit onder één dak kunt vinden. Als we op een strategisch niveau willen kijken naar een bepaald deelgebied – bijvoorbeeld online en social – dan heeft Sizo iemand die gepokt en gemazeld is op dat niveau. Juist met die mensen gaan we dan in gesprek. Dat voegt extra meerwaarde toe aan de relatie.”

Meedenken met uitdagingen
Het maakt volgens Hans niet uit in welke branche of omgeving je als organisatie werkzaam bent. Als je het idee hebt dat je meer uit data kunt halen en je hier serieus mee aan de slag wilt, is het de moeite waard om eens met Sizo te gaan praten. “Wij zien echt de meerwaarde van de analyses van onze data en de intelligentie die daaraan wordt toegevoegd. Daarnaast zien we vooral de toegevoegde waarde in het feit dat Sizo in staat is om daadwerkelijk met je mee te denken als het gaat om uitdagingen waar je bedrijf voor staat. Als wij schetsen waar we naartoe willen, weet Sizo daar met haar mensen en kennis altijd iets aan toe te voegen. In die zin versterkt het ons – en dat is de belangrijkste reden waarom we voor Sizo als partner hebben gekozen.”

– Augustus 2018